Projektavimo patarimai

Nominalios oro apykaitos ir oro paskirstymo nustatymas

Skaičiuojant nominalią oro apykaitą, patartina atsižvelgti į šias rekomendacijas: 
  a) Tiekiamą oro kiekį skaičiuoti atsižvelgiant į žmonių skaičių (paprastai ~ 30m3/h vienam žmogui);
  b) Šalinamo oro kiekį parinkti kiekvienai patalpai pagal jos paskirtį. 

Rekomenduojami nominalūs šalinamo oro kiekiai atskiroms patalpoms (pagal DIN 1946-6)

  Patalpa  Šalinamo oro kiekis (m3/h)
  Virtuvė  60
  Vonia  40 – 60
  WC  30
  Sandėliukas  20 – 30

Minimali oro apykaita patalpose, kuriose nėra žmonių, nevykdoma jokia veikla, tačiau integruota įranga bei prietaisai skleidžiantys teršalus, turi būti  n=0,3h-1.

Pastato suskirstymas į tiekimo ir šalinamo oro zonas

efekt 7 Patalpos suskirstytos į tiekimo ir šalinimo zonas. Šviežias oras visada turi būti tiekiamas į gyvenamasias zonas (svetainė, darbo, vaikų kambariai, miegamieji). Iš šių zonų oras turi tekėti per pratekėjimo zonas (koridoriai, laiptinės, holai, tambūrai) į labiau užterštas, drėgnas zonas (virtuvė, vonia, WC), iš kurių oras yra pašalinamas. Tiekimo bei šalinimo ortakiai į šias zonas turi būti suprojektuoti pagal galimybes trumpesni.